زمان مطالعه: 2 دقیقه

شبکه و زیرساخت :

ابتدایی ترین و پایه ای ترین بخش از IT هر مجموعه به شبکه و زیرساخت IT است . در این بخش کلیه اتصالات و نحوه برقراری ارتباطات بین دیوایس های مختلف شبکه بررسی می گردند .

اما نحوه برقراری اتصالات در زیرساخت شبکه به دو دسته کلی تقسیم می شود :

1- ارتباطات فیزیکی

2- ارتباطات منطقی

در ذیل به بررسی دقیقتر این دو موضوع خواهیم پرداخت .

ارتباطات فیزیکی :

به مجموعه ارتباطاتی که از طریق کابلها و یا شبکه بیسیم بین دیوایس های مختلف شبکه ایجاد می شود و از طریق آن تبادل دیتا صورت می گیرد ارتباطات فیزیکی می گویند .

برقراری ارتباطات فیزیکی بین دیوایس های شبکه به عنوان عملیات پسیو شناخته می شود . این عملیات پس از نیاز سنجی ، امکان سنجی ، طراحی نقشه اولیه و خرید تجهیزات ، توسط تیم پسیوکاران انجام می گردد .

در طی این بخش از پروژه کلیه کابل کشی ها ، داکت کشی ها ، لوله گذاری ها ، کی استون زنی ها و… انجام شده و در پایان ، کلیه ارتباطات صورت گرفته توسط دستگاه های مختلف تست می شود تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود .

پس از انجام عملیات فوق و اطمینان داشتن از سلامت کلیه اتصالات ، برقراری ارتباطات منطقی تجهیزات آغاز می گردد .

ارتباطات منطقی :

دیوایس های مختلف شبکه برای اینکه بتوانند با یکدیگر در ارتباط باشند نیاز به زبانهای مشترکی دارند که به آنها پروتکل گفته می شود . در واقع پروتکل ها یک سری قواعد و قوانین استاندارد و مشترکی هستند که دیوایس های مختلفی که در شبکه وجود دارند به کمک آنها با یکدیگر تبادل دیتا می کنند . یکی از مهمترین پروتکل های شبکه TCP/IP نام دارد که دیوایس ها به کمک آن یکدیگر را در شبکه می شناسند .

به راه اندازی و اجرای مجموعه پروتکل های ارتباطی مختلف که موجب ایجاد ارتباط بین دیوایس های موجود در شبکه می شود ارتباطات منطقی می گویند .

پس از انجام عملیات پسیو ، برقراری ارتباطات منطقی آغاز می شود که این فاز از پروژه را نیز به عنوان عملیات اکتیو می شناسند .